SUROVINY
na 10 porcí
4ks červené cibule
olej
3 stroužky česneku
4ks paprik (masité – žluté či zelené nebo kapie)
2kg červených fazolí v konzervě
cca 1kg krájených rajčat v plechu / čestvé/ lze i protlak
sladká mletá paprika – dle chuti, cca 1 lžíce
lžička oregána
lžička římského kmínu
špetka skořice
kousek hořké čokolády na dochucen
PŘÍPRAVA
Nakrájet cibuli a osmažit dozlatova na oleji. Přidat prolisovaný česnek a mletou papriku, chvíli smažit. Potom přidat papriku nakrájenou na kostky či proužky a po chvíli konzervovaná rajčata a zbytek koření. Dusíme, dokud paprika nezměkne, potom přidáme fazole a nakonec dochutíme trochou hořké čokolády. Podáváme s rýží, nebo chlebem či plackami.
Poznámka na konec: Pro vedoucí vhodné dochutit i chilli 🙂 Kluci tak 12+ říkali, že fazole normálně nejí, ale tohle jim chutnalo. Doporučuji kdo může koupit velké plechovky rajčat a fazolí v Makru, finančně se vyplatí a jsou i vcelku kvalitní.