Chili „sin“ carne

 Zuz

SUROVINY

na 10 porcí

4ks červené cibule

olej

3 stroužky česneku

4ks paprik (masité – žluté či zelené nebo kapie)

2kg červených fazolí v konzervě

cca 1kg krájených rajčat v plechu / čestvé/ lze i protlak

sladká mletá paprika – dle chuti, cca 1 lžíce

lžička oregána

lžička římského kmínu

špetka skořice

kousek hořké čokolády na dochucen

PŘÍPRAVA

Nakrájet cibuli a osmažit dozlatova na oleji. Přidat prolisovaný česnek a mletou papriku, chvíli smažit. Potom přidat papriku nakrájenou na kostky či proužky a po chvíli konzervovaná rajčata a zbytek koření. Dusíme, dokud paprika nezměkne, potom přidáme fazole a nakonec dochutíme trochou hořké čokolády. Podáváme s rýží, nebo chlebem či plackami.

Poznámka na konec: Pro vedoucí vhodné dochutit i chilli 🙂 Kluci tak 12+ říkali, že fazole normálně nejí, ale tohle jim chutnalo. Doporučuji kdo může koupit velké plechovky rajčat a fazolí v Makru, finančně se vyplatí a jsou i vcelku kvalitní.