Čočkové khičrí

SUROVINY

na 10 porcí

250 g rýže

1 – 2 ks bobkový list

1 ks celá skořice

1 – 2 ks cibule

250 g čočka

3 – 5 kuliček celý pepř

50 g máslo

3 – 4 ks hřebíček

PODLE CHUTI: sůl, čerstvý zázvor

PŘÍPRAVA

Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Z oloupaného zázvoru nakrájíme pár tenkých plátků. Čočku přebereme, přes noc namočíme a druhý den vodu slijeme.

Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibulku, dokud není zlatavá. Osmaženou cibulku vyjmeme na talířek.

Na stejném másle osmažíme opranou rýži a slitou čočku, dokud nevstřebají všechen tuk. Přidáme zázvor, veškeré koření (svázané do pytličku), zalijeme větším množství vroucí vody a zvolna dusíme, dokud se voda nevyvaří a není vše měkké. Čočkové khičrí občas promícháme vařečkou a zatřepeme nádobou, aby se směs nepřipálila. Rýže se nám trochu rozvaří, ale to není na závadu.

Čočkové khičrí podáváme velmi horké a posypané osmaženou cibulkou.