SUROVINY

na 10 porcí

cca 1 kg červených fazolí v nálevu (plechovka)

5 cibulí

brambory – dle chuti (není nutné dávat, ale většinou dáváme)

3 stroužky česneku

hladká mouka na zahuštění

chleba ke guláši (samozřejmě dle chuti)

majoránka

pepř

sůl

PŘÍPRAVA

Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme do lehce hněda, zasypeme sladkou paprikou. Poté přidáme fazole i s nálevem a dle potřeby donastavíme vodou. Pokud dáváme brambory, přidáme je nyní. Necháme přijít k varu. Zahustíme moukou (předem skvěle rozmíchanou s vodou). Za stálého míchání necháme provařit minimálně 10 minut (příp. dokud nejsou fazole a brambory měkké). Přidáme utřený česnek a dochutíme dle libosti.

Poznámka na konec: Dáváme do jídla i brambory, protože občas si některé starší děti fazole vyndavají (mladší je zpravidla ani nezaregistrují).
 Šídloň a Poto, 19. oddíl Příbram, Junák - český skaut, z. s.