SUROVINY
na 10 porcí
2,5 ks střední květák
5 vajec
250 g strouhanky
350 g hladké mouky
125 g eidam
pepř
sůl
kmín
muškátový oříšek
olej na smažení
PŘÍPRAVA
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě s trochou kmínu do poloměkka a necháme vychladnout. Květák nahrubo nastrouháme / rozmačkáme, přisolíme, okořeníme, přidáme rozšlehaná vejce a mouku, nastrouhaný sýr a strouhanku. Vše spojíme v nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme mokrou rukou placičky, vkládáme na rozpálený olej a smažíme dozlatova.
Jako přílohu ke květákovým placičkám zvolíme vařené brambory, zeleninový salát a česnekový dip ze zakysané smetany.
Poznámka na konec: Bylo překvapení, jak moc dětem i vedoucím chutnaly