Květákové placky

 Žabka, Bobříci

SUROVINY

na 10 porcí

2,5 ks střední květák

5 vajec

250 g strouhanky

350 g hladké mouky

125 g eidam

pepř

sůl

kmín

muškátový oříšek

olej na smažení

PŘÍPRAVA

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě s trochou kmínu do poloměkka a necháme vychladnout. Květák nahrubo nastrouháme / rozmačkáme, přisolíme, okořeníme, přidáme rozšlehaná vejce a mouku, nastrouhaný sýr a strouhanku. Vše spojíme v nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme mokrou rukou placičky, vkládáme na rozpálený olej a smažíme dozlatova.

Jako přílohu ke květákovým placičkám zvolíme vařené brambory, zeleninový salát a česnekový dip ze zakysané smetany.

Poznámka na konec: Bylo překvapení, jak moc dětem i vedoucím chutnaly