Cizrna na paprice
SUROVINY
na 10 porcí
1 kg cizrny
1 l smetany na vaření
3 velké cibule
římský kmín
sladká paprika
sůl
hladká mouka
0,5 l mléka
majoránka
PŘÍPRAVA
- Cizrnu namočíme přes noc
- Ráno cizrnu slijeme a dáme vařit s trochou majoránky
- Cibuli nakrájíme najemno a na másle osmažíme dozlatova, přidáme cizrnu, papriku a římský kmín a společně opečeme
- Podlijeme trochou vývaru z vaření cizrny
- Přidáme smetanu na vaření
- Dochutíme solí
- Naředíme do potřebného množství vývarem z vaření cizrny
- Uděláme si zásmažku na másle a zahustíme do požadované hustoty
- Podáváme s houskovým knedlíkem
Paša, 66. PTO Brabrouci