Cizrna na paprice

SUROVINY

na 10 porcí

1 kg cizrny

1 l smetany na vaření

3 velké cibule

římský kmín

sladká paprika

sůl

hladká mouka

0,5 l mléka

majoránka

PŘÍPRAVA

  • Cizrnu namočíme přes noc
  • Ráno cizrnu slijeme a dáme vařit s trochou majoránky
  • Cibuli nakrájíme najemno a na másle osmažíme dozlatova, přidáme cizrnu, papriku a římský kmín a společně opečeme
  • Podlijeme trochou vývaru z vaření cizrny
  • Přidáme smetanu na vaření
  • Dochutíme solí
  • Naředíme do potřebného množství vývarem z vaření cizrny
  • Uděláme si zásmažku na másle a zahustíme do požadované hustoty
  • Podáváme s houskovým knedlíkem
 Paša, 66. PTO Brabrouci