Červená čočka (dhal)

SUROVINY

na 10 porcí

660 g červené čočky

500 g mrkev

300 g cibule

40 g curry

40 g kurkuma

česnek

sůl

150 ml smetana na vaření

olej

PŘÍPRAVA

  • Dáme si do hrnce vařit vodu
  • Mrkev očistíme a nastrouháme najemno
  • Čočku propláchneme, aby se z ní již neuvolňoval prach/škrob (nebude nadýmat)
  • Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova
  • Přidáme curry a kurkumu a opečeme
  • Přidáme nastrouhanou mrkev a krátce opečeme
  • Přidáme česnek, sůl, červenou čočku a zalijeme horkou vodou, tak aby bylo vše ponořené
  • Vaříme a postupně přiléváme vodu, aby měla čočka co vsakovat
  • Vaříme do úplného rozvaření čočky
  • Na závěr před vydáváním přidáme smetanu
 Paša, 66. PTO Brabrouci