Dýňový krém
SUROVINY
na 10 porcí
1 kg dýně hokaido
200 g celer
250 g mrkev
250 g brambory
1 cibule
olej
sůl, pepř
česnek
500 dýňová semínka na posypání
PŘÍPRAVA
- Všechnu zeleninu i brambory očistíme a nakrájíme nadrobno
- Dýni vydlabeme a nemusíme loupat
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme
- Na osmažené cibulce opražíme i kořenovou zeleninu
- Přidáme ostatní suroviny do hrnce a zalijeme vodou
- Vaříme do úplného změknutí všech surovin
- Pokud nemůžeme promixovat, promačkáme šťouchačkou na brambory nebo přepasírujeme
- Na suché rozpálené pánvi opražíme slunečnicová semínka, kterými při podávání posypeme polévku
Paša, 66. PTO Brabrouci