SUROVINY

na 10 porcí

1 kg dýně hokaido
200 g celer
250 g mrkev
250 g brambory
1 cibule
olej
sůl, pepř
česnek
500 dýňová semínka na posypání

PŘÍPRAVA

  • Všechnu zeleninu i brambory očistíme a nakrájíme nadrobno
  • Dýni vydlabeme a nemusíme loupat
  • Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme
  • Na osmažené cibulce opražíme i kořenovou zeleninu
  • Přidáme ostatní suroviny do hrnce a zalijeme vodou
  • Vaříme do úplného změknutí všech surovin
  • Pokud nemůžeme promixovat, promačkáme šťouchačkou na brambory nebo přepasírujeme
  • Na suché rozpálené pánvi opražíme slunečnicová semínka, kterými při podávání posypeme polévku
 Paša, 66. PTO Brabrouci